Begeleid wonen

Begeleid wonen bij AB Het Spectrum is er voor jongvolwassenen die graag zelfstandig willen wonen maar daar nog wat ondersteuning bij kunnen gebruiken.

AB Het Spectrum heeft twee eengezinswoningen in Amersfoort (Vathorst) waar jongvolwassenen met autisme begeleid wonen. De woningen bieden elk ruimte aan drie of vier bewoners. De bewoners hebben een ruime eigen (slaap)kamer. De keuken, woonkamer, badkamer en tuin zijn de gezamenlijke ruimtes. De woningen liggen in een woonwijk dichtbij voorzieningen zoals een winkelcentrum, bushalte/station.

Op werkdagen is een begeleider in de woning aanwezig voor het bespreken van allerlei praktische zaken, zoals dagplanning, het huishouden, boodschappen doen en koken. Daarnaast heeft iedere bewoner een ambulant begeleider om samen aan individuele doelen te werken. Dit zijn bijvoorbeeld doelen op gebied van sociale contacten, psychisch welbevinden, zelfstandigheid, opleiding, stage en werk.

Aanmelding begeleid wonen

Je kunt je aanmelden voor begeleid wonen. We nemen dan contact met je op voor een intake om samen te kijken of je in aanmerking komt. Geef op het aanmeldformulier aan dat het om begeleid wonden gaat.

Als er zicht is op een woonplek, maken we uiteraard nog een afspraak voor een uitgebreide kennismaking. We kijken dan niet alleen naar wie jij bent, maar ook naar welke bewoners goed bij elkaar in een huis passen. Hierbij houden we rekening met diagnose, zelfstandigheid, veiligheid en de ondersteunings- of zorgvraag.

Kosten?

Voor het wonen in een van de woonhuizen is een beschikking van de gemeente nodig. Tijdens de intake bespreken we hoeveel uur zorg er gewenst is en wat dan een passende beschikking is. Dit doen we samen met het wijkteam. De kosten voor de huur zelf betaal je aan AB Het Spectrum.