Trainingen

Begeleiders en behandelaars bij AB Het Spectrum zijn gespecialiseerd in autisme. Deze kennis zetten ze in bij de behandeling en begeleiding van cliënten én tijdens trainingen aan anderen die graag willen leren van hun kennis en ervaring. Specifiek voor laatstgenoemde doelgroep hebben we de jarenlange praktijkervaring van onze begeleiders samengevat in goed toepasbare en praktische trainingen. Deze trainingen zijn geaccrediteerd door SKJ.

Autismetraining

In deze in eigen beheer ontwikkelde autismetraining behandelen we de theorie van autisme. Met daarbij de praktische insteek: ‘Wat is nodig en (niet) wenselijk in de omgang met en de begeleiding van mensen met autisme?’ In deze training bespreken onze trainers op een interactieve manier praktijkvoorbeelden en dilemma’s. De training draagt bij aan het verkrijgen van meer inzicht en begrip. Bovendien biedt het handvatten over hoe met autisme om te gaan.

De autismetraining is opgezet voor zorgverleners en direct betrokkenen rondom iemand met autisme.

AutismeBelevingsCircuit (ABC)

Deze workshop geeft een inkijkje in de wereld van autisme. Je ontdekt hoe het is als dingen die normaal zijn, ineens minder vanzelfsprekend zijn. Door te ervaren tegen welke obstakels iemand met autisme aanloopt, vergroot je je begrip voor autisme en het inzicht in autisme. Deze ervaringen komen vervolgens in de praktijk van alledag goed van pas. De workshop, gegeven door een gecertificeerde begeleider, duurt drie uur.

De ABC-workshop is bedoeld voor zorgverleners en direct betrokkenen rondom iemand met autisme.

 

Gebruik onderstaand formulier om in te schrijven.