Ambulante begeleiding

Kinderen, jongeren en hun ouders, en jongvolwassenen en volwassen met een gemiddelde tot hoge intelligentie en autisme, zijn welkom bij AB Het Spectrum voor ambulante begeleiding. We begeleiden een diverse groep cliënten, begeleiding is mogelijk vanaf 6 jaar. We werken oplossingsgericht en gaan uit van kwaliteiten en mogelijkheden. Onze begeleiders ondersteunen waar nodig en stimuleren zelfstandigheid.

Leven met autisme kent zijn uitdagingen. De begeleiders van AB Het Spectrum begrijpen dat. Samen met onze begeleider(s) kijk je dan ook eerst naar wat die uitdagingen zijn, wat je wil bereiken en hoe dat haalbaar is. Om je vervolgens goed te ondersteunen, kun je rekenen op een persoonlijke aanpak.

De begeleiding vindt over het algemeen thuis plaats, maar is ook mogelijk op werk, school of een andere locatie. In overeenstemming maken we afspraken en stellen we doelen. Samen plannen we ook de begeleidingsmomenten in. En we zorgen voor heldere afspraken met andere betrokkenen, zoals zorgprofessionals.

Ondertussen stemmen we regelmatig met elkaar af, zodat de begeleiding zinvol blijft.

Opvoedondersteuning

Als onderdeel van de begeleiding is het mogelijk om opvoedondersteuning te ontvangen. Onze begeleiders geven in dat geval informatie en advies over autisme en opvoeden. Zij staan naast de ouders/verzorgers en kijken samen met hen naar wat in het gezin het beste werkt.

Aanmelden ambulante begeleiding

Je kunt je hier direct aanmelden.

Na aanmelding sturen we een vragenlijst op en nemen we daarop weer contact op voor aanvullende informatie of het maken van een afspraak.