Beschermd/­begeleid wonen

AB Het Spectrum heeft twee eengezinswoningen in Amersfoort (Vathorst) waar jongvolwassenen met autisme begeleid wonen. De woningen bieden elk ruimte aan drie of vier cliënten. De bewoners hebben een ruime eigen (slaap)kamer. De keuken, woonkamer, badkamer en tuin zijn de gezamenlijke ruimtes.

De woningen liggen in een woonwijk dichtbij voorzieningen zoals een winkelcentrum, bushalte/ station.

Een aantal keren per week is een woonbegeleider in de woning aanwezig voor het bespreken van allerlei praktische zaken, zoals dagplanning, het huishouden, boodschappen doen en koken. Daarnaast heeft iedere cliënt een ambulant begeleider om samen aan individuele doelen te werken. Dit zijn bijvoorbeeld doelen op gebied van sociale contacten, psychisch welbevinden, zelfstandigheid, opleiding, stage en werk.

Aanmelding begeleid wonen

Gebruik dit formulier om te zien of je in aanmerking komt voor begeleid wonen en of er plek is.
Geef op het formulier aan dat het om begeleid wonen gaat.

Als er zicht is op een woonplek, maken we uiteraard nog een afspraak voor een uitgebreide kennismaking. We kijken dan niet alleen naar wie jij bent, maar ook naar welke bewoners goed bij elkaar in een huis passen. Hierbij houden we rekening met diagnose, zelfstandigheid, veiligheid en de ondersteunings- of zorgvraag.

Kosten?

Voor het wonen in een van de woonhuizen is een beschikking van de gemeente nodig. Tijdens de intake bespreken we hoeveel uur zorg er gewenst is en wat dan een passende beschikking is. Dit doen we samen met het wijkteam. De kosten voor de huur zelf betaal je aan AB Het Spectrum.