Trainingen

Trainingen

Begeleiders die bij AB Het Spectrum werkzaam zijn Autisme specialisten. De organisatie doet er alles aan om de vak inhoudelijke kennis van deze medewerkers op pijl te houden. AB Het Spectrum biedt medewerkers diverse scholingsmogelijkheden aan en de mogelijkheid om SKJ-punten te behalen. Binnen de teams is er daarnaast ruimte voor collegiaal overleg en maandelijkse intervisie om professionele reflectie te bevorderen.

Iedere nieuwe medewerker krijgt, wanneer hij start bij AB Het Spectrum, een door AB Het Spectrum zelf ontwikkelde, op maat gemaakte Autismetraining.

Autismetraining

De Autisme Training is een interne training van AB Het Spectrum. Deze training wordt gegeven door interne trainers met een didactische achtergrond op Hbo-niveau en zowel theoretisch als praktische kennis over Autisme. De training duurt een volledige dag en wordt gegeven in een relatief kleine groep (4 tot 7 cursisten). Cursisten leren tijdens deze training de basiskennis die nodig is om professionele begeleiding te bieden aan een persoon met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en zijn omgeving. Cursisten krijgen wetenschappelijk onderbouwde inhoudelijke informatie over ASS en daarnaast informatie over de Beroepscode en de vakinhoudelijke richtlijnen. Dilemma`s die men tegen kan komen in de praktijk worden uitvoerig besproken. Daarnaast is er ruimte voor vragen en eigen casus inbreng van de cursisten.  Het aangeboden cursus materiaal is gebaseerd op bestaande methodieken en wetenschappelijke literatuur.