Nicolet,
Casemanager

Ik ben Nicolet, geboren op 20-07-1986. Ik weet al van jongs af aan dat ik met mensen wil werken. Het werken met mensen spreekt mij zo aan, omdat elke dag anders is.

Ik houd van een uitdaging en dat bied het werken met mensen. Zeker mensen die om wat voor reden dan ook wat extra hulp of begeleiding nodig hebben. Ik probeer in mijn handelen altijd aan te sluiten op de cliënt.

Na mijn eerste studie (kunstzinnige therapie) ben ik in de kinderopvang gaan werken. Tijdens deze periode ben ik er achter gekomen dat mijn passie ligt bij het werken met kinderen. Al eerder had ik gewerkt met kinderen met een ontwikkelingsstoornis. In de kinderopvang kwam ik weer kinderen tegen met een ontwikkelingsstoornis en daardoor soms wat meer aandacht nodig hadden. Dat trok mijn aandacht en ik wilde me daar meer in verdiepen.

Om meer kennis te vergaren, ben ik de studie HBO Pedagogiek gaan doen.
Gedurende deze studie ben ik gaan werken in de kinder- en jeugd psychiatrie. Ik werkte daar met kinderen met gedragsproblemen. Ik heb in die periode veel geleerd, over mijzelf maar ook over verschillende ontwikkelingsstoornissen en wat daarbij komt kijken.

Hierna ben ik bij AB het Spectrum gaan werken. Ik ben aangenomen als woonbegeleider, maar inmiddels werk ik ook als ambulant begeleider. Ik werk met veel plezier bij deze organisatie. Elke dag is anders en vraagt mij om een andere handelswijze in te zetten en de dingen van verschillende invalshoeken te bekijken. Dit maakt mijn werk leuk en uitdagend.

Naast mijn werk, vind ik het ook leuk om er op uit te trekken en zo nieuwe dingen te ontdekken. Dit doe ik in de vorm van reizen, maar ook kleinschaliger, door op zoek te gaan naar Nederlandse natuur en cultuur.  Ook vind ik het leuk om creatief bezig te zijn of om lekker een boek te lezen op de bank.