Lia

Casemanager

Mijn naam is Lia en ik werk sinds februari 2017 bij AB Het Spectrum.
Voordat ik de overstap naar Het Spectrum maakte, ben ik altijd in het onderwijs werkzaam geweest.

Ik ben ooit begonnen als kleuterjuf en mijn laatste jaren in het onderwijs was ik zorgcoördinator in het Voortgezet Speciaal Onderwijs.  In de jaren daartussen heb ik lesgegeven aan diverse groepen in het basisonderwijs en op het VSO.

Ook ben ik intern begeleider geweest op een basisschool en heb ik een aantal jaren gewerkt als ambulant begeleider in het onderwijs. Het werken als ambulant begeleider op basisscholen, voortgezet onderwijs en MBO met kinderen en jongeren met o.a. autisme en adhd is de basis geweest voor de overstap naar het werk dat ik nu doe.

Ik heb kinderen en jongeren én hun ouders/verzorgers, leerkrachten en andere betrokkenen mogen ondersteunen om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Deze ondersteuning was vooral gericht op school, maar ook de thuissituatie speelde een belangrijke rol.

Wat mij in het werk bij AB Het Spectrum vooral aanspreekt is het samenwerken met de cliënten: samen zoeken naar oplossingen en hierbij uitgaan van mogelijkheden, samen doelen stellen en hier aan werken, samen ontdekken welke manier van begeleiden past bij deze persoon, samen ontdekken wat werkt.

Naast voldoening en plezier in mijn werk, is er ook de vrije tijd waar ik erg van geniet! Ik geniet van het samenzijn met mijn gezin en ik haal veel energie en ontspanning uit lezen, borduren, fietsen, zingen en acteren.