Bettine,
Ambulant begeleidster

Ik ben Bettine, geboren in de zomer van 1961, ben getrouwd en trotse moeder van 2 zonen.
Sinds 22-04-2016 ben ik als ambulant begeleider junior werkzaam bij ab Het Spectrum.
Hiervoor ben ik ruim 25 jaar werkzaam geweest in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en heb ik  de opleiding pedagogisch medewerker gevolgd.

Ik heb gewerkt met verschillende disciplines zoals een gezinsvervangend tehuis, begeleid zelfstandig wonen, Ontmoetingsdienstencentrum een atelier voor kunstenaars met een verstandelijke beperking en in de thuisondersteuning.
Ik heb dit werk met veel plezier gedaan maar was toe aan een nieuwe uitdaging.
In 2010 kwam ik in contact met een gezin waar de ABA-methode werd gebruikt. Al werkende ben ik opgeleid tot ABA-trainer van kinderen/jongeren met autisme.

In eerste instantie als thuistrainer bij de cliënten en later ook als schaduw met de cliënten mee naar school.
In die zelfde periode ben ik de opleiding ADHD-coach gaan volgen bij Cathelijne Wildervanck. Door het lezen van haar boek was ik nieuwsgierig geworden naar haar verfrissende visie en wilde daar meer van weten.

Hier heb ik kennis opgedaan over informatieverwerking, aansturing van gedrag en achterliggende overtuigingen, het vinden/toepassen van hulpbronnen en oplossingsgericht werken.
Ik vind het boeiend om te zoeken naar wat er achter het gedrag zit, waardoor wordt het gestuurd en hoe kan je het positief beïnvloeden, zodat er groei en ontwikkeling kan ontstaan.
In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, zing ik in een koor of gewoon thuis onder piano begeleiding van mijn man, lees ik een boek of wandel ik in het bos. Een spelletje kolonisten met familie en vrienden mag ik ook graag doen.